3 tips voor een goede oogverzorging 

3 tips voor een goede oogverzorging 

Onze ogen zijn een belangrijk bezit. Je hebt ze elke dag nodig en we hebben er slechts twee. Daarnaast zijn onze ogen niet te vervangen door een setje nieuwe ogen. Reden genoeg om er extra zuinig op te zijn. In dit artikel daarom 3 tips die jou kunnen helpen om de ogen optimaal te verzorgen. De tips zijn preventief van aard zodat want voorkomen is beter dan genezen.

Bescherm je ogen tegen de zon

Zon (UV straling) kan erg schadelijk zijn voor de ogen. Te veel blootstelling aan UV-straling kan leiden tot droge ogen, oogziekten en/of bultjes op het ooglid. Bescherm daarom je ogen tegen de zon en draag een goede zonnebril.

Draag niet alleen een zonnebril in de zomer. Ook in de winter kan de zon erg sterk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de wintersport. Zorg daarom voor een goede skibril die ook beschermt tegen de zon. Of neem een afzonderlijke zonnebril mee voor de erg zonnige dagen op de piste.

Voorkom diabetes type 2

Diabetes type 2 is een aandoening die vaak veroorzaakt wordt door overgewicht. Daarnaast kan diabetes veroorzaakt worden door te weinig beweging, roken, ouderdom, erfelijkheid en ongezonde voeding. Zoals je ziet is niet alles te beïnvloeden, maar wel veel.

Zo weet iedereen dat roken ontzettend slecht is. Probeer daarom te stoppen met roken en begin er vooral niet aan. Voor de hardnekkige rokers die niet van de sigaret afkomen zijn er inmiddels steeds betere oplossingen. Denk aan de e-smoker, cursussen of medicatie zoals Champix. Vind hier alle inspiratie en tips die jou helpen bij het stoppen met roken.

Ook overgewicht en ongezonde voeding kan leiden tot diabetes type 2. Heb je last van overgewicht en is dit het gevolg van verkeerde voeding of te weinig bewegen dan is het raadzaam direct actie te ondernemen. Probeer wat kilo’s af te vallen. Hiervoor zijn veel hulpmiddelen beschikbaar. Denk aan gezonde recepten, dieten, dieet shakes, medicatie en ga zo maar door. De website van goedkoopsnelafvallen.nl biedt een goed en praktisch overzicht van de mogelijkheden.

Pas op met beeldschermen

In de huidige tijd waarin mobieltjes, laptops, tablets en tv’s niet meer zijn weg te denken is het risico op oogaandoeningen steeds groter aan het worden. Hoewel veel opgelost kan worden met een stel goede lenzen of een bril is ook hier van belang dat je ogen beschermt worden.

Zorg dat je niet te dicht bij een beeldscherm zit. Voorkom ook dat je gaat staren en neem voldoende pauzes door even weg te kijken van het scherm. Ook blijkt dat kleine beeldschermen vaak meer schade veroorzaken dan grote en wat rustige schermen.