Hoe zit het met de vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen?

Hoe zit het met de vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen?

Heb je een nieuwe bril of nieuwe lenzen nodig? Dan wordt dit alleen vanuit je basisverzekering vergoed als het gaat om een medische noodzaak of als je speciale hulpmiddelen nodig hebt. Als je een bril of lenzen bij de opticien koopt, dan wordt je aankoop niet vergoed. Je moet je nieuwe bril of je lenzen dus zelf betalen óf je kunt hier een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Je kunt het beste een aanvullende verzekering afsluiten als je nog meer zorg wilt verzekeren, zoals anticonceptie, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Je kunt dan een totaalpakket afsluiten met daarin ook de vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen.

De vergoeding voor een kinderbril

Net als brillen voor volwassenen, worden kinderbrillen haast nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer jij als ouder een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten met een dekking voor een nieuwe bril of lenzen, dan geldt deze dekking ook voor je kind. Wel moet je zoon of dochter dan op jouw polis zijn meeverzekerd.

Je betaalt geen eigen risico

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering voor brillen of lenzen afsluit, betaal je nooit het eigen risico. Dit geldt namelijk alleen voor vergoedingen vanuit je basisverzekering. Als je een bril of lenzen hebt gekocht, kun je je aankoop dus direct aan je zorgverzekeraar declareren.

Maximale vergoeding

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt met een dekking voor brillen of lenzen, dan vergoedt de verzekeraar een nieuwe bril of nieuwe lenzen vaak maar een keer in de twee of drie jaar. Zo kan het zijn dat een verzekeraar maximaal maar 100 euro vergoedt in drie jaar.

Overstappen loont

Heb je de maximale vergoeding het eerste jaar al gebruikt? Dan maak je hier de volgende twee jaar geen aanspraak meer op. Om te voorkomen dat je een volgende bril of nieuwe lenzen zelf moet betalen, kan het lonen om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Weer recht op een vergoeding

Als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar, heb je weer opnieuw recht op een vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen. Dit geldt alleen als je een nieuwe aanvullende zorgverzekering afsluit bij een andere verzekeraar.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering die de kosten voor een bril of lenzen vergoedt? Sluit dan niet direct de eerste verzekering af die je online tegenkomt. De kans is groot dat je dan een dure verzekering afsluit die niet de juiste dekking biedt. Door verschillende zorgverzekeringen te vergelijken vind je een aanvullende verzekeringen die voordelig is én de juiste dekking biedt.

Category