Oogdouche

Oogdouche

Veilig werken met een oogdouche

Wanneer u regelmatig werkt met gevaarlijke stoffen, is het verstandig om een veiligheidsbril te dragen. Maar ondanks dat kan er toch iets misgaan. Wanneer u een bijtende of anderszins gevaarlijke of irriterende stof in uw ogen krijgt, is het belangrijk om uw oog zo snel mogelijk schoon te spoelen. Een oogdouche kan hierbij erg handig of zelfs onmisbaar zijn. Het is namelijk niet verstandig om in uw ogen te gaan wrijven als er een irriterende stof in uw oog is gekomen. Hiermee kunt u namelijk deze stof verder in uw oog verspreiden en zo de schade of irritatie alleen maar verergeren. Een oogdouche daarentegen werkt zeer efficiënt.

Wanneer gebruikt u een oogdouche?
Uw ogen zijn erg gevoelig en een beschadiging is in sommige gevallen blijvend. Daarom is het belangrijk om bij contact met bijtende stoffen of materialen direct een oogdouche te gebruiken. Hiermee kunt u het geïrriteerde oog direct op een veilige manier spoelen en er zo voor zorgen dat de irriterende stof zo snel mogelijk uit uw oog wordt gespoeld. Ook als u van plan bent om naar de huisarts of de spoedeisende hulp te gaan vanwege de ernst van het incident is het belangrijk om eerst een oogdouche te gebruiken om bijvoorbeeld inbranden van de stof die in uw oog terecht is gekomen zoveel mogelijk te voorkomen. Als u problemen heeft met zien of het oog erg blijft irriteren is het aan te raden om een arts te raadplegen.

Waar kan een oogdouche handig zijn?
Een oogdouche is een onmisbaar attribuut in elke ruimte waar regelmatig met stoffen wordt gewerkt die bij contact met de ogen voor irritatie kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratoria, maar ook aan het scheikundelokaal op de middelbare school of praktijkruimtes bij diverse opleidingen en studies. Ook als u regelmatig met schoonmaakmiddelen werkt die in uw oog terecht kunnen komen tijdens gebruik is het handig om een oogdouche op een centrale plaats neer te zetten of op te hangen zodat deze in geval van nood meteen kan worden gepakt.

Oogdouche bestellen
U kunt via onze webshop direct een voordelige en betrouwbare oogdouche kopen. Bij een aantal producten wordt een handige oogschaal geleverd met een uitvloeiopening zodat het oog gemakkelijk kan worden gespoeld. Bestellingen die uiterlijk om 15.30 uur bij ons binnen zijn worden de volgende werkdag bezorgd. Bij bestellingen van 100 euro of meer profiteert u van gratis verzending.