Waar let je op bij het online kopen van een bril?

Waar let je op bij het online kopen van een bril?

Je hebt er ongetwijfeld wel eens een reclame van voorbij zien of horen komen: online een bril of lenzen kopen is een steeds vaker voorkomende trend onder consumenten. Het is natuurlijk lekker gemakkelijk en daarnaast is het vaak mogelijk korting te ontvangen op je bestelling. Ook is het eenvoudig om online aanbieders te vergelijken en zo de beste deal te scoren. Waar let je echter op wanneer je een bril online koopt?

De juiste sterkte

Dit hoeven we natuurlijk niet echt uit te leggen, het bestellen van glazen met de juiste sterkte is van groot belang. Het kijken door brillenglazen van de verkeerde sterkte kan leiden tot onder meer hoofdpijn, duizeligheid en een sneller verslechterend zicht. Koop daarom nooit zomaar een bril online als je niet weet welke sterkte je nodig hebt, maar laat dit altijd eerst opmeten door een opticien. Zorg dat je daarnaast weet of je bijvoorbeeld een cilinder nodig hebt en wat de as hiervan is.

Een passend montuur

Het is online natuurlijk niet mogelijk om de bril eventjes op te zetten, zodat je weet hoe hij staat. Bij online brillenwinkels is het vaak wel mogelijk door middel van een foto of webcam toch een beeld te krijgen van de bril, maar volledig is het natuurlijk niet.

Een tip is om eens bij een bril die je goed staat te kijken naar de drie cijfergroepen aan de binnenkant van de pootjes. Deze staan voor de glasdiameter, de neusbrug en de lengte van de pootjes. Door hierop te letten weet je of een bril je goed past. Deze cijfers worden altijd weergeven als je online een bril koopt.

Ontspiegeling en verdunde glazen?

Dan de extra opties. Wil je bijvoorbeeld je glazen wat dunner maken als je een hoge sterkte hebt, zodat het niet lijkt alsof je jampotglazen hebt? Ook is het verstandig te overwegen om je glazen te ontspiegelen. Hierdoor voorkom je vervelende reflecties, bijvoorbeeld tijdens het autorijden. Dit is niet alleen prettiger voor je ogen, maar ook nog eens veiliger.

Korting scoren?

Dan is het natuurlijk nog slim om eens te kijken of je een leuke korting kan scoren, we blijven immers Nederlanders en een beetje geld overhouden is nooit verkeerd. Kijk hiervoor op een site met kortingscodes een aanbiedingen, voor korting bij onder meer Hans Anders en Smartbuyglasses. Die vind je overigens niet alleen in Nederland, maar ook voor korting bij Belgische webshops zijn deze te vinden.

Category